Sijainti

Graniittikallio keskellä kaikkea

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Graniittikallio on aktiivisen ihmisen unelma: se sijaitsee luonnon ja liikuntapaikkojen lähellä, mutta samaan aikaan erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Helsingin keskustaan on noin 7 kilometrin matka. Tulevaisuudessa Raide-Jokeri tulee täydentämään Pihlajiston asukkaiden liikkumisen helppoutta entisestään.

Kätevästi Lahdenväylän varrella

Pihlajisto sijaitsee Lahdenväylän (Valtatie 4) varrella, joka on yksi pääkaupunkiseudun ulosmenoteistä. Liikkuminen on helppoa niin omalla autolla kuin julkisella liikenteellä. 

Pihlajistossa asut lähellä kaupungin sykettä, tapahtumia ja palveluita. Viereisiä kaupunginosia ovat Pihlajamäki, Pukinmäki, Viikinmäki, Viikinranta, Veräjämäki ja Veräjälaakso.

Pihlajistontie 1, 00710 Helsinki

Kalliota ja viheralueita

Pihlajiston kaupunginosa on lähellä Vantaanjoen viheralueita. Pihlajiston puolella jokea reunustavat korkeat ja komeat kalliot, joiden mukaan asunto-osakeyhtiö Helsingin Graniittikallio onkin nimetty. 

Pihlajistosta pääsee kävelypolkuja pitkin Pihlajamäkeen. Yksi poluista johtaa Suomen vanhimpien Rauninmalja- ja Aarnipata -nimisten hiidenkirnujen luo.

Pihlajiston sijainnin valtteja

01.

Palveluita moneen tarpeeseen

Alueella on mm. Prisma, apteekki, ravintoloita, kirkko, koirapuisto, ABC-huoltoasema, pienyrityksiä ja Pihlajamäen ostoskeskus. Toisella puolella Lahdenväylää sijaitsee Viikin Tiedepuisto.

02.

Ala-aste koululaisille

Pihlajiston ala-asteen koulu sijaitsee nimestään huolimatta Pihlajamäen puolella. Lähikoulun oppilaat ovat pääosin Pihlajiston, Pihlajamäen ja Viikinmäen alueelta.

03.

Päiväkodit ja leikkipuistot

Asuinalueella sijaitsee kaksi päiväkotia: Aulanko ja Louhikko, sekä leikkipuistot Salpausselkä ja Kiillepuisto.

Alueen jyhkeät avokalliot jatkuvat rakennuksissa, joiden rungot ovat kalliomurskeen varaan teräsbetonista rakennettuja. Massiivinen ja selkeä runkojärjestelmä mahdollistaa tiiviit ja ääntä eristävät rakenteet, jotka kestävät vuosikymmenestä toiseen muuttumattomina. Näyttävän julkisivun taakse kätkeytyykin toimivaksi käytännössä todettuja rakenneratkaisuja sekä materiaalivalintoja, jotka kestävät ajanhammasta vaihtelevassa säärasituksessa.
Mikko Peltoniemi
Rakennesuunnittelu, Yksikönjohtaja, Insinööritoimisto Mäkeläinen

Kiinnostuitko asunnosta?

Jätä yhteystietosi alle ja olemme sinuun pikimmiten yhteydessä.